HABERLER

ŞAH MAT BUZAĞI KUZU VE BUZAĞI BAŞLANĞIÇ YEMİ

 

İÇERİĞİ

Probiyotikler ve Prebiyotikler: Hayvanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için sağlıklı bir gastrointestinal sisteme sahip olmaları gerekmektedir. Bunun sağlanması da intestinal mikroflora ile olmaktadır. Bağırsağın yararlı mikroflorasını güçlendirmek için probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotikler gibi gıda katkı maddeleri kullanılmaktadır. Probiyotik bakteriler, patojen mikroorganizmaların inhibisyonunu sağlar, gıdaların sindirilebilirliğini arttırır, immun sistemi güçlendirir, kan kolesterol seviyesini düşürür, prebiyotiklerin emilimini artırır. Prebiyotikler ise, kolon bakterilerinin sayı ve aktivitelerini ve probiyotiklerin etkisini arttıran sindirilmeyen karbonhidratlardır. Prebiyotikler kolondaki yararlı mikroflora tarafından selektif olarak kullanılırken potansiyel patojen mikroorganizmaların çoğalmasını engellemektedir. Probiyotik ve prebiyotikler gıda ürünlerinde kombine olarak kullanılabilir ki bu durum sinbiyotik olarak adlandırılır. Bu şekilde uygulama ile probiyotik bakterilerin yaşam süreleri uzar ve kolonda daha iyi kolonize olurlar.

 

  • Mısır Flakes: Rumeni gelişmemiş buzağılarda, nişastanın patlatılmasıyla (nişasta jelatinizasyonu) yüksek sindirilebilirlik sağlanır ve nişastadan yararlanım en üst seviyede gerçekleşir. Bununla birlikte mide gelişimi ve canlı ağırlık kazancı meydana gelir.
  •  
  • Peletler: Yüksek sindirilebilir Protein kaynakları özenle seçilmiştir. İmmun sisteminin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla, yüksek düzeyde vitamin ve mineraller ihtiva etmektedir. Bununla birlikte, özellikle sağlıklı rumen gelişimini desteklemek, sindirim ve yem alımını artırmak için maya, buzağılarda en sık rastlanan “criptosporidiosis” ve “cocidiosis”e bağlı ishalleri önleyebilmek amacıyla da özel doğal yem katkısı içermektedir.
  •  
  • Keçi Boynuzu: Şeker ve lif yapısı nedeniyle bağırsaklarda su tutma kapasitesi fazladır. Bu özelliği, beslenmeye bağlı ishallerin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yüksek sindirilebilir lif yapısı sayesinde rumen papillalarının gelişmesinde önemli rol oynar.
  •  
  • Arpa Pelet: Arpa nişastası yavaş çözülme özelliğinden dolayı, hızlı parçalanan nişastalar arasında bir denge unsuru oluşturur. Böylece, buzağılarda yüksek sindirilebilir nişastadan yarlanma en üst seviyede gerçekleşir.
  •  
  • Yonca Pelet: Yonca, kendine has hoş kokusu ve içerdiği “Beta-Carotene”  nedeniyle, kısa sürede, buzağıların otlamaya ya da kaba yem tüketimine geçişlerine olanak verir.

 

Havucun faydaları

Havuç içerisinde; A, C, K ve B8 vitaminleri, pantotenik asit, folik asit, potasyum, demir, bakır ve magnezyum barındırır. Havucun sağlığa faydalarından birçoğu içerdiği beta karoten ve lif içeriğinden gelmektedir.

 Bağışıklık sistemi Lenf bezleri, damarlar, beyaz kan hücreleri, solunum yolu ve dalak gibi vücudun birden fazla parçasını kapsayan bağışıklık sisteminin güçlü olması için pek çok sebzede bulunmayan protein ve lifere ihtiyaç vardır. A, C, E, B vitaminleri ile demir, bakır ve çinko bakımından zengin olan havuç bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırır.

Kanı temizler

Havuç içerisinde kanı temizleyen alkali elementler içerir.

Vitamin eksikliğine iyi gelir

Havucun içerisinde bulunan lif ve vitaminler sayesinde hayvanı vitamin eksikliğinden korumaya yardımcı olur.

Karaciğeri korur

Havuç, çevrenizde bulunan kimyasallardan vücudunuzu korur. Yüksek miktarda içinde barındırdığı A vitamini toksinleri vücudunuzdan atmada başarılıdır. 

Ziraat Mühendisi Ahmet Melih Bayır info@guyem.com.tr 0 530 162 42 01